Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kezdő kalauz

2019. 04. 22. 13:04:00

Napjainkban a marihuána- és kenderipar szédítő sebességgel növekszik világszerte. A kutatások és laikus tapasztalatok folyamatosan bővülő tárházának köszönhetően jogilag is egyre elfogadottabbak lesznek az ilyen termékek. A fellendülő kannabidiolipar (CBD) nagy figyelemnek örvend a széleskörű médiatámogatottságnak, a szövetségi elismerésnekés az egyre növekvő kendertermesztő iparnak köszönhetően.

A gyors növekedés ellenére a kannabisz nem mindig egyszerű téma, és az elérhető tájékoztatónyagok minősége és pontossága nem mindig tökéletes. A Hammer Nutrition célja, hogy segítse a fogyasztók tájékozódását, és hogy a CBD-vel kapcsolatos anyagok gazdag forrásává váljon.

Ha még nem ismeri a CBD-t, a legjobb helyen jár. A következőkben bemutatjuk az iparágat, és megemlítünk néhány fontos dolgot, amit új fogyasztóként érdemes tudnia. A cikken belül számos további anyagra mutató hivatkozást is talál majd, amelyek segítségével mélyebben is elmerülhet egy-egy témában. Ne is késlekedjünk tovább, vágjunk bele, és válaszoljuk meg a kérdést: Mi az a CBD-olaj?

2019. 05. 13. 20:31:59

A kannabidiol (CBD) a kannabisz növényben – ami kendert és marihuánát egyaránt jelenthet – található kannabinoidok egyike. Ennek a vegyületnek számos pozitív hatása van az egészségre, de az átlagos felhasználó olyan megoldásra vágyik, amely nem okoz bódulatot.

És itt jön a segítségünkre a kender. A marihuánával ellentétben, amely nagymennyiségű THC-t tartalmaz – ez a vegyületet felelős a bódulatért –, a kenderben csak elenyésző mennyiség van jelen ebből a vegyületből. Ezért a kender a CBD-olajipar elsődleges nyersanyaga, amit a ma elérhető széles termékskálájának elkészítéséhez használ.

Az egyetlen probléma az, hogy eredeti növényi formájában a kender nem nagyon jól felhasználható a fogyasztók számára. Emiatt a növényben természetesen előforduló jótékony hatású fitovegyületeket olajos formában ki kell nyerni a növényből. Az így nyert kivonat egyéb növényi anyagok mellett CBD-t, más kannabinoidokat és terpéneket tartalmaz. A kivonat létrehozását követően könnyedén felhasználható a népszerű terméktípusok összetevőjeként, például kapszulákban és tinktúrákban.

Ebben a cikkben a CBD-olaj kenderből való kivonásának néhány módszerével fogunk megismerkedni. Ha szeretne többet megtudni a CBD-termékek készítéséről, olvasson tovább!

2019. 04. 22. 13:04:00

A kenderipar helyzete 2019-ben gyorsan változik, és egyre érettebb. A 2018-as gazdálkodói törvényt alig 2 hónapja fogadták el, így az ágazati gyakorlatok és szabályozások még csak most vannak kialakulófélben. Ez azt jelenti, hogy a manapság online vásárolt CBD olajak esetében nem garantált, hogy a termék minősége, összetevői és ára egységes a kiskereskedők között.

Ráadásul az egy dolog, hogy egy adott termék mennyi CDB-t tartalmaz, de az sem mindegy, hogy ebből mennyi aktiválódik a szervezetben, miután azt elfogyasztottuk – és az árazási modelleknek ezt is tükrözniük kell!

2019. 05. 13. 18:23:27

Amikor először próbálunk CBD-terméket vásárolni, könnyen elveszhetünk a részletekben. Rengeteg olyan szakkifejezést használ a CBD-kereskedelem, ami eddig esetleg teljesen ismeretlen volt számunkra – teljes spektrumú, teljes értékű, kinyerési módszerek, izolátum, széles spektrumú... és még sorolhatnánk. A megfelelő tájékozottság hiányában könnyen elveszettnek érezhetjük magunkat, vagy ami még rosszabb, esetleg olyan terméket vásárolunk, ami nem megfelelő számunkra.

Ebben a cikkben átveszünk néhány olyan fogalmat, amelyet érdemes ismerni, mielőtt CBD-t vásárolnánk: teljes spektrumú, széles spektrumú és izolátum. Ezen kifejezések ismerete segíteni fog, hogy olyan minőségi és hatásos terméket találjunk, ami a lehető legmagasabb terápiás hatóerővel rendelkezik. Emellett az elérhető nyers spektrumú formátumokról is részletesebben fogunk beszélni, mint a legtöbb ilyen honlap. Vágjunk is bele!

2019. 05. 13. 20:48:44

Aki már picit is utánanézett a kannabidiolnak, az már számtalanszor találkozhatott a „CBD-olaj” kifejezéssel. Ez a szó szinte már egyet jelent a CBD-vel, hiszen a kenderből kinyert, CBD-ben gazdag kivonat is egy olajos anyag. Ráadásul sok márka használ olajos hordozóanyagokat kapszulákhoz vagy tinktúrákhoz hasonló termékeinél is.

Amit fontos megértenünk, hogy az ilyen olajalapú termékeknek van néhány természetükből fakadó fogyatékossága. Az olajalapú termékek történetesen biohasznosulási problémákkal küszködnek belső és külső alkalmazás esetében egyaránt. Ezek az olajalapú termékek nem túl hatékonyan szívódnak fel, és a termék igen nagy része gyakran mindenféle hatás nélkül kiürül a szervezetből.

Az elmúlt pár év során a technológia fejlődésének köszönhetően megszületett az úgynevezett vízoldékony CBD. Ezek a vízzel kombinálható termékek olyan fontos tulajdonságokkal bírnak, amelyek által hatékonyabbak, és tulajdonképpen olcsóbbak is adagonként, mint a hagyományos, olajos hordozóval kínált termékek. Hatékonyságuk miatt egyre több cég veszi be az ilyen termékeket a kínálatába – néha egyenesen lecserélve rájuk az olajalapú termékeiket.

Ebben a cikkben összehasonlítjuk a vízoldékony CBD-t és a hagyományos CBD-t, közelebbről megvizsgáljuk a „vízoldékony” szó jelentését és hogy valójában mi zajlik a színfalak mögött, és az ilyen termékek létrejöttét lehetővé tevő technológiára is vetünk egy pillantást.

Keresés