Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Jogi megfelelőség és biztonság

Egyes linkeken lévő és további hasznos cikkek angol nyelven a Big Sky Botanicals oldalán érhetőek el.
A Big Sky Botanicals a Hammer Nutrition tulajdonosának partnervállalata. A két cég termékei teljes mértékben megegyeznek, csak más néven is forgalomba kerülnek az USA-ban.

 

Napjainkban a kenderipar a reneszánszát éli. A kenderszármazékokból készült termékek támogatása világszerte nő, és a törvények és a szabályozó szervek által nyújtott ilyen irányú támogatás oly mértékben lépett előre, amiről az elmúlt évtizedekben sokan csak álmodni mertek. Míg ez az előremozdulás bíztató, a CBD termékeket övező környezet még azok számára is zavaros lehet, akik nap mint nap ezzel foglalkoznak.

A Hammer Nutrition kiemelten fontosnak tartja a kenderipari környezet, a legjobb gyakorlatok, a szövetségi törvények, állami törvények és a szabályozó szervek által előírt szabályok folyamatos figyelemmel követését. Célunk, hogy biztosítsuk, hogy termékeink, cégünk és oktatási anyagaink pontosak, biztonságosak és megfelelnek az mindenkori törvényi előírásoknak.

 

Elköteleztük magunk, hogy megfeleljünk a kenderipar minden jogi követelményének (USA)


2018 decemberében Trump elnök elfogadta a 2018-as gazdálkodói törvényt (2018 Farm Bill). Ennek értelmében a kendert külön kategóriába sorolták, mint a magas THC-tartalmú marihuanát, és ezáltal eltávolították az 1970-es ellenőrzött anyagok törvényéből (Controlled Substances Act, CSA). A törvény konkrétan a következőképp definiálja a legális kendert: „a növény bármely része kevesebb mint 0,3% THC-t tartalmaz, beleértve a belőle készült „származékokat”, „kivonatokat” és „kannabinoidokat”.

  • A Hammer Nutrition által forgalmazott termékek előállításához felhasznált kendert ipari kender termelésére vonatkozó engedéllyel termesztik, és megfelel a 2018-as gazdálkodói törvény előírásainak. Ennek köszönhetően a weboldalunkon megvásárolható termékek szövetségi szinten is legálisak.
  • A 2018-as gazdálkodói törvény felhatalmazza az államokat és törzsi önkormányzatokat, hogy a területükön belül szabályozzák a kenderből készült termékek előállítását és forgalmazását. Mi továbbra is figyelemmel kísérjük és megfelelünk az állami szintű szabályozásnak.
  • Folyamatosan figyelemmel kísérjük a kenderalapú kiegészítők iparára vonatkozó FDA és USDA szabályozásokat, és megfelelünk minden előírásuknak.

Ha többet szeretne megtudni, a 2018-as gazdálkodói törvénnyel életbelépett módosítások az Egyesült Államok Kender Kerekasztala (US Hemp Roundtable) által összeállított összefoglalóját itt tekintheti meg (angol nyelven).

 

 

Biztonsági és átláthatósági gyakorlataink


A folyamatos jogi megfelelés mellett fáradhatatlanul dolgozunk azért is, hogy Önnek, mint végfelhasználónak biztonságosan felhasználható termékeket kínáljuk. Ezt azáltal érjük el, hogy kizárólag a legjobb minőségű kenderszármazékokból készült termékeket kutatjuk fel, és biztosítjuk az átláthatóságot a vállalati gyakorlatunkkal, a termékek előállításával és tartalmával kapcsolatban. A biztonság és átláthatóság mellett konkrétan a következő módokon kötelezzük el magunkat:

  • Termékeinket olyan üzemben készítik, ami megfelel a helyes gyártási gyakorlatnak (Good Manufacturing Practices, GMP), be van jegyezve a Kolorádói Mezőgazdasági Hivatalnál (Colorado Department of Agriculture), és annak minden szükséges engedélyével rendelkezik.
  • Organikusan termesztett, GMO- és peszticidmentes kendert használunk.
  • Rendelkezünk a Kolorádói Közegészségügyi és Környezetvédelmi Hivatal (Colorado Department of Public Health and Environment, CDPHE) tanúsítványával, mint 0,0% THC-tartalmú termékek gyártója, és saját, nyilvános Egészségügyi és Szabadforgalmi Tanúsítványt (Certificate of Health & Free Sale)állíthatunk ki.
  • Tétel szintű laboreredményeket szolgáltatunk minden termékünk esetében, amely igazolja annak hatóanyagtartalmát és tisztaságát.

 

Amennyiben bármilyen kérdése vagy kétsége lenne, forduljon hozzánk bizalommal, és készséggel válaszolni fogunk az üzenetére.

Keresés